2 Eylül 2016 Cuma

Sezonluk bir dizi önerisi ; Breaking Bad

Bir solukta izlediğim ve tamamını sadece iki haftada bitirdiğim bir diziden bahsetmek istiyorum sizlere " Breaking Bad "


Sıradan bir kimya öğretmeni olan Walter White ' ın öleceğini öğrenince ; ailesine iyi bir gelecek bırakmak için uyuşturucu üreticiliğine kadar uzanan hayatının hikayesi, olağanüstü bir kara mizah da barındırıyor bu dizi aynı zamanda. Doktor, size hasta olduğunuzu ve yaşamak için iki seneniz kaldığını söyleseydi eğer ne yapardınız? Kim bilir şu an aklınıza ne çok sıradışı şey gelmiştir değilmi ? Dünya turuna çıkmak, hiç bir zaman yapamayacağınızı düşündüğünüz şeyleri yapmak, asla ama asla cesaret edemediğiniz bir çok şeyi denemek. Evet tüm bunlar sizin ve bizler için bir seçenek olabilir ancak dizimizin baş karakter oyuncusu "Walter White" için durum bizim hayal ettiklerimizden çok daha farklı gelişiyor. The X-Files'ın yapımcısı Vince Gillian'ın imzasını taşıyan Breaking Bad, ölümle yüzleşen sıradan bir öğretmenin sıradışı hikayesini anlatıyor. Walter, eşi ve engelli oğlu Jr. ile New Mexico'da tüm hayatını kurallara göre yaşayan kendi halinde bir kimya
öğretmeniyken, ölümcül safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Yaşamak için iki senesi kalmıştır. Bu haberi aldıktan sonra dünyası kararan Walter White, hayatının akışını tamamı ile değiştirir. Tüm rutin yaşamından ve toplumun ona dayattığı sınırlamaları yok sayarak bambaşka bir kişiliğe bürünür.
Kimya bilgilerini farklı bir amaç için, dünyanın en kaliteli uyuşturucusunu üretip satmak için kullanan bir adama dönüşür. Amacı ölümünden sonra ailesinin refah içerisinde yaşayabilmesini sağlayacak parayı kazanmaktır. Ancak işler kontrolünden çıkar. Basit bir aile babasının uyuşturucu çetesinin elebaşına dönüşmesinin komik ama aynı zamanda duygu yüklü hikayesini izliyoruz bu sezonluk dizide.
IMDB puanı 9.5 olan bu dizide inanılmaz görüntülerle karşılaşacak ve " bu kadarına da pes diyeceksiniz " mükemmel görsel efektlerin kullanılması ve güncel hayata dair olması sizi daha da çok içine çekecek emin olun. Bu arada tüm dizi izleme sitelerinde de izleyici notunun 9 ve üzeri olduğunu da belirteyim. Dizi beş sezonluk bir dizi ve her sezon aşağı yukarı yedi ila on altı bölüm barındırıyor , izlemeye başladığınız da ilk üç - dört bölüm sabırlı olmanızı öneririm , asıl heyecan , adrenalin ve aksiyon bu bölümlerden sonra başlayacak. Ve işte o zaman başından kalkamayacaksınız emin olun. maksimum dört bölüm izleyin :) gözlerinize yazık etmeyin :)
En kısa sürede izlemenizi tavsiye ediyorum ve izleyen arkadaşlarında yorumlarını mutlaka bekliyorum. Yeni yazımızda buluşana kadar hoşça ve dostça kalın...
www.nesedukkani.com (Murat Çakmak)


Hiç yorum yok: